Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/soobr.jpg

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СООБРАЌАЈНИОТ РЕЖИМ ЗА ВРЕМЕ НА ОДРЖУВАЊЕТО НА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ ВО БЕРОВО

 

П   Поради зголеменото присуство на граѓани, а со цел поголема безбедност во сообраќајот во град Берово, за време на престојните празници и манифестиациите кои ќе бидат одржани по тој повод, ПС на ОН Берово и Локалната самоуправа означи локации за паркинг на возилата и тоа:

Повеќе...
 
images/stories/2019/60246829_1240971849408831_747463840106545152_o.jpg

ЏЕНАН ЛОНЧАРЕВИЌ, Кабаре Two mothers brothers и АНГЕЛ И ИВАН Жежок културен бран на петтата фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019

Жежок културен бран на последната фестивалска вечер на ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година.

Главна ѕвезда на вечерта е ЏЕНАН ЛОНЧАРЕВИЌ, после кој ќе се забауваме до крај со нашите АНГЕЛ И ИВАН.

Повеќе...
 
images/stories/2018/malesesko2018/8.jpg

Малешевските ѕвончиња, БЕНИ И Нонстоп и ESCAPE BAND на четвртата фестивалска вечер на ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година 26.08.2019 година

Малешевските ѕвончиња ќе ни го збогатат овогодинешниот ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година на четвртата фестивалска вечер.

Повеќе...
 
images/stories/2019/etno19.jpg

СИНТЕЗИС, 2 БОНА и ТХЕ ШТЕКИЦА на втората фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019

Оркестар на народни инструменти при Дом на култура,, Димитар Беровски", Етно група БРУС,  СИНТЕЗИС, 2 БОНА и ТХЕ ШТЕКИЦА  ќе настапат на втората фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 . 

Повеќе...
 

ЈАВЕН ПОВИК за „крајни корисници“ за користење на услугите од проектот „Од акција до еднакви можности“

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Швајцарската агенција за развој и за соработка, на ден 21.08.2019 година се објавува:

Ј А В Е Н П О В И К

за

крајни корисници“

за користење на услугите од проектот

Од акција до еднакви можности“

Повеќе...
 
images/stories/2019/etno19.jpg

ЕФТО ПУПИНОВСКИ, ГОРАН АЛАЧКИ, ВЛАТКО ЛОЗАНОВСКИ и КИКО И СТОЛЕ на третата фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година

Повеќе...
 
images/stories/2019/etno19.jpg

Влатко Стефановски, Горан Алачки и ЕТНО Малеш и DJ SENE на првата фестивалска вечер од ЕТНО Плоштад Фестивал

Повелете заеднички да го проследиме отварањето на еден од најдобрите и најпосетените настани во источниот регион.

Повеќе...
 

ЈАВEН ПОВИК до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа за проект “Од акција до еднакви можности”

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Швајцарската агенција за развој и за соработка, на ден 21.08.2019 година се објавува:

Ј А В Е Н П О В И К

до

евидентирани невработени лица за вклучување во

Програмата Општинско - корисна работа за проект

Од акција до еднакви можности

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии