Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/lokalna/fb_img_1568375703452.jpg

Потпишан договор за имплементација на Стратегијата за Ромите

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, заедно со 15 други градоначалници, денеска, потпиша договор со Министерството за локална самоуправа ,за распределба на средства за општините, за поддршка и имплементација на Стратегијата за Ромите.

Повеќе...
 
images/stories/2019/kej.jpg

Тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување Референтен број: CB006.2.12.120 - PP2 / TP1

Општина Берово започнува тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување, со Референтен број CB006.2.12.120 - PP2 / TP1.

Тендерската постапка е започната во рамките на Проектот „Заштита на жителите од една планина долж две реки“ спроведен со финансиска помош од Interreg- ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2014 - 2020, CCI 2014TC16I5CB006.

Повеќе...
 
images/stories/2019/24sovet/20190913_100744.jpg

Советот на Општина Берово, денеска ја одржа својата 24-та Седница

 

Советот на Општина Берово на денешната 24-та Седница на Совет на Општина Берово, ги донесе следните одлуки:

Повеќе...
 
images/stories/2019/fb_img_1568134672866.jpg

Промоција на Берово и Пехчево како туристички дестинации

Промоција на најисточните градови Берово и Пехчево, одржливост на дестинациите со развој на туристички проекти, беа темите на денешната средба на Градоначалниците на Берово и Пехчево со директорот на Агенција за промоција и поддршка на туризамот, Љупчо Јаневски.

Повеќе...
 
images/stories/2019/rus/1.jpg

Училишното ѕвонче го означи почетокот на новата учебна година во ООУ ,,Никола Петров Русински”

Со весел детски џагор, во училишниот двор и со одек на првото училишно ѕвонче, денеска во ООУ ,,Никола Петров Русински” во с. Русиново, беше означен почетокот на учебната 2019-2020 година.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во Ратево

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 11.09.2019 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат дел од корисниците на с.Ратево

Повеќе...
 
images/stories/2019/sosna/fb_img_1567630572456.jpg

ПСК ,,Сосна" од Берово уредува планинарска патека на планината Огражден

ПСК ,,Сосна" Берово, како огранок на ПСК ,,Голак" од Делчево, изминатиот  викенд ги реализира првите две фази од  проект за уредување на планинарска патека на планината Огражден.

Повеќе...
 
images/stories/2019/ulicno.jpg

Известување

Општина Берово Ве известува дека во наредните денови започнува со реализација на проектот за поставување и замена на уличното осветлување на оваа улица на ул.“Партизанска“ во Берово.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии