Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/kom.jpg

Утре ќе се врши теристичка дезинсекција на територијата на Општина Берово

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести - Сл. на РСМ бр.66/04, 139/08,99/09, 149/14, 150/15, 37/16 и препораките на Министерството за здравство на Република Македонија, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Берово, како општа противепидемиска мерка, Општина Берово го издава следното соопштение

Повеќе...
 
images/stories/2019/bervin/dsc_0187.jpg

Одржана јавна консултација за Рехабилитацијата на регионалниот пат Берово – Виница

Вчера, во салата за состаноци на Општина Берово, се одржа јавна консултација, за извештај за животна средина , социјални аспекти и план за управување со животна средина, за проект ,,Рехабилитација на регионален пат, делница Берово- Виница Р1304”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/opstokorisna/dsc_0183.jpg

Доделени потврдите на ангажираните лица од општинско-корисна работа

 

Во просториите на Салата на Општина Берово, вчера, се доделени потврдите, за вклученост во општинско-корисна работа, на лицата, кои  во минатиот циклус, беа ангажирани на проектот за општинско-корисна работа.

Повеќе...
 
images/stories/2019/rusinovo/64889526_683612325395151_1960976570071908352_n.jpg

Во с. Русиново се слави Св. Троица

Многу народ, се собра вчера, во центарот на с. Русиново, кога жителите, но и многу гости, традиционално го славеа големиот празник ,,Света Троица”. 

Повеќе...
 
images/stories/2019/bebipaketi/64320812_2423889477840126_2012856304674013184_n.jpg

Донација за бебиња од Банката за храна МК

Во рамките на мерките за поттикнување на наталитетот во Општина Берово, во соработка со Здружението Банка за хранаМK.https://www.facebook.com/BANKAZAHRANAMK, обезбедна e поддршка од Језуитската Служба за Бегалци Македонија и Хуманитарната организација ,,Милосрдие” од Скопје, акција во која се доделени 120 килограми бебешко млеко и 1200 броја бебешки кашички.

Повеќе...
 
images/stories/2017/igraliste/igraliste4.jpg

Нов случај на вандализам во Берово

 

Вандалите од Берово, претходната ноќ, удрија по ормарот за напојување на струја, кој го осветлува комплексот ,,Стара гимназија”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/vandal/64667297_320808538841848_7512822258054725632_n.jpg

Уништени новопоставените кантички за отпад на ул,,Даме Груев” во Берово

 

Каде оди нашата свест ???

Кантичките за ситен отпад, кои неодамна беа поставени на ул,,Даме Груев”, со цел подобрување на јавната чистота во градот, изминатиот викенд беа мета на вандали, кои дивееле и ја уништувале урбаната опрема.

Повеќе...
 
images/stories/2019/rusvodovod/img-ccae76e977834d3ed2ee1ffdea09704e-v.jpg

Замена на дотраена водоводна линија во с. Русиново и нова водоводна линија во с. Смојмирово

 

Општина Берово во соработка со ЈПКР „ Услуга“, постојано се грижи за подобрување на комуналните услуги на граѓаните.

Екипи на ЈПКР „ Услуга“ извршија замена на стара и дотраена водоводна линија со нова, во с. Русиново, во должина од 500 метри и изградба на нова водоводна линија, во с. Смојмирово   во должина од  400 метри.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии