Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/vladmac/dsc_0126.jpg

Означен почетокот на реконструкција на локален пат с. Владимирово- с. Мачево

Берово го враќа сјајот на една модерна, перспективна, туристички развиена општина во источниот регион.

Во присуство на премиерот Зоран Заев, Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, Директорот на Агенцијата за финасиска поддршка во земјодеството и руралниот развој, Николче Бабовски, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски и локалното население, денеска во беровско Владимирово, беше означен почетокот на ,,Реконструкција на локален пат с. Владимирово- с. Мачево”.

Повеќе...
 
images/stories/2018/velosipedi/2.jpg

,,Ден со велосипеди” во Берово, во рамките на одбележување на Eвропската недела на мобилност

 

По повод „Европската недела на мобилност“ Општина Берово на 23 Септември (Понеделник), организира ,,Ден без автомобили”, кога Ве охрабруваме сите, да го замените користењето на автомобили со велосипеди, или да пристигнете пеш до саканата локација.

Повеќе...
 
images/stories/2019/mitrasinci/20190918_121441.jpg

Одбележана 75 годишнината од формирањето на 50 тата НО Дивизија

 

На споменикот на 50 тата Дивизија на НОВ и ПОМ, во близина на с. Митрашинци, денес со пригодна свеченост беше одбележана 75 годишнината од формирањето на една од покрупните воени формации, 50 тата Дивизија на НОВ и ПОМ и 14-тата младинска ударна бригада ,,Димитар Влахов”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/lokalna/fb_img_1568375703452.jpg

Потпишан договор за имплементација на Стратегијата за Ромите

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, заедно со 15 други градоначалници, денеска, потпиша договор со Министерството за локална самоуправа ,за распределба на средства за општините, за поддршка и имплементација на Стратегијата за Ромите.

Повеќе...
 
images/stories/2019/24sovet/20190913_100744.jpg

Советот на Општина Берово, денеска ја одржа својата 24-та Седница

 

Советот на Општина Берово на денешната 24-та Седница на Совет на Општина Берово, ги донесе следните одлуки:

Повеќе...
 
images/stories/2019/suvilaki2/img-7175f6164c118fe17991583eac8963dd-v.jpg

Градоначалникот Пекевски на повторна средба со сопствениците на викендици во туристичка населба Суви Лаки

Градоначалникот Пекевски, заедно со стручните служби во општината, вчера во Струмица, оствариja средба со сопствениците на викендици во туристичка населба Суви Лаки, во врска со поставување на динамика на решавање на комуналните проблеми во населбата.

Повеќе...
 
images/stories/2019/kej.jpg

Тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување Референтен број: CB006.2.12.120 - PP2 / TP1

Општина Берово започнува тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување, со Референтен број CB006.2.12.120 - PP2 / TP1.

Повеќе...
 
images/stories/2019/fb_img_1568134672866.jpg

Промоција на Берово и Пехчево како туристички дестинации

Промоција на најисточните градови Берово и Пехчево, одржливост на дестинациите со развој на туристички проекти, беа темите на денешната средба на Градоначалниците на Берово и Пехчево со директорот на Агенција за промоција и поддршка на туризамот, Љупчо Јаневски.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии