Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/etno19.jpg

Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

Една недела до големиот Етно Плоштад Фестивал во БЕРОВО.

Интензивно се работи на последните подготовки на еден од најдобрите и најпосетените културни настани во источниот регион.

Фестивалот ќе започне на 23 август (петок), со свечено отварање во 20:00 часот, на сцената во центарот во Берово, каде сите посетители ќе имаат можност да проследат една исклучително богата програма, со настап на голем број препознатливи музички имиња, со кои ќе бидат задоволени различните музички вкусови.

Повеќе...
 
images/stories/2019/dimgumena/68904224_424030531793486_4255789583578431488_n.jpg

Нова подлога на игралиштето во кругот на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово

 

Спортот е рекреација но понекогаш завршува и со повреди. Нова гумирана подлога е поставена на игралиштето во кругот на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2019/35191367_2312757912081957_1290813066027466752_o.jpg

Демант од Општина Берово повод наводите изнесени од Здружението на граѓани „ПСК Малешевска Корија“

Почитувани граѓани,

Би сакале да ги демантираме наводите изнесени од почитуваната госпоѓа Дина Муцунска, претседател на Управниот Одбор на здружението „ПСК Малешевска Корија“, преку профилот на Фејсбук на конкретното здружение.

Повеќе...
 
images/stories/2019/nvo/dsc_0138.jpg

Потпишани договорите за финансирање на невладини организации за 2019 година

 

Во рамките на своите активности за поддршка на граѓанскиот сектор, по објавениот јавен повик од страна на Општина Берово, потпишани се договорите за финансиска поддршка на 5 невладини организации за 2019 година, со вкупен износ од 300.000,00 денари.

Повеќе...
 

Последен повик за пријавување за учество на саемот на традиционални производи “Малешевијата на дланка“ 2019

 

Ве известуваме дека поради ограничениот простор и број на тезги, крајниот рок за пријавување и плаќање за тезга, е до 20.08.2019 година(вторник) до 15:30 часот.

Повеќе...
 
images/stories/2019/20sednica/2.jpg

Закажана 22-рата Седница на Совет на Општина Берово

 

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002),член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02, 18/07, 30/08, 20/10 и 20/19) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“ бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе:

Р Е Ш Е Н И Е

Ја свикувам 22-рата (дваесет и втората) седница на Советот на Општина Берово на ден 22.08. 2019 година (четврток), со почеток во 09:00 (девет) часот со следниот:

Повеќе...
 
images/stories/2018/etno2018/dsc_0306.jpg

Информација за заинтересирани правни лица за вршење на дејност за врeме на ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година

 

Ве известуваме дека поради ограничениот простор и големиот интерес за вршење на дејност, за време на одржувањето на ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година, краен рок за пријавување на вршители на дејност (поставување на штандови со скара и шанкови) е 16.08.2019 година (петок).

Повеќе...
 
images/stories/2019/podloga/dsc_0099.jpg

Во рамки на локалните акциски планови за Ромите, поставена гумена подлога под детските реквизити во паркот во Берово

 

Како дел од активностите за збогатување и уредување на просторите за игри и рекреација на жителите во градот Берово, вклучувајќи ги и оние најмалите, деновиве се изврши поставување на гумена подлога на детските реквизити за игра поставени во градскиот парк во Берово кои беа донирани од компанијата Зегин.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии