Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/denkniga/dsc_0416.jpg

Берово го одбележува светскиот ден на книгата

Со пригоден рецитал, денеска во ОСУ ,,Ацо Русковски” во Берово, беше одбележан Светскиот ден на книгата.

Учениците пред присутните настапија со пригоден рецитал и јасна порака ,, Читајте, за да си го подобрите животот и затоа што книгата е извор на сите мудрости во животот”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/kniga.png

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА КНИГАТА

 

Повелете, заеднички да го одбележиме Светскиот ден на книгата, во Холот на ОСУ„Ацо Русковски“ Берово, на 23.4.2019 година(вторник), со почеток во 13 часот.

Повеќе...
 
images/stories/2019/ulicnoablanica/1.jpg

Се поставува улично осветлување во населба Абланица

Во рамките на активностите за подобрување на условите за туристите, општина Берово поставува улично осветлување, на дел од туристичката населба Абланица и ја проширува електричната мрежа за осветлување.

Повеќе...
 
images/stories/2019/janesandanski/dsc_0309.jpg

Започнаа активностите за реконструкција на ул.,, Јане Сандански” во Берово

Земјата на улица ,,Јане Сандански’’, во Берово, за еден месец, конечно ќе биде заменета со бехатон плочки.

За жителите од овој дел на градот, тоа ќе биде долгорочно решение и конечен крај на поплавите, кои не беа невообичаени во минатото.

Повеќе...
 
images/stories/2019/bezbedniucenici/dsc_0389.jpg

Одржан работен состанок на тема ,,Безбеден интернет, безбедни ученици”

 

Грижата за младите, кои треба да учат во безбедна средина, за да се чувствуваат сигурни и да можат да се фокусираат на учењето, беше темата на денешниот работен состанок на советодавната група на граѓани, кој се одржа во салата на општина Берово , на тема ,,Безбеден интернет, безбедни ученици’’.

Повеќе...
 
images/stories/2019/jani/dsc_0398.jpg

Градоначалникот Пекевски оствари работна средба со Заменик министерот Макрадули

 

Градоначалникот Пекевски, вчера, во својот кабинет, оствари работна средба со Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, кој беше во работна посета на Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2019/komunalniuslugi/1.jpg

Општина Берово, континуирано спроведува активности за подобрување на комуналните услуги за граѓаните

 

Во изминатиот период, Општина Берово, во соработка со ЈПКР ,,Услуга “, превзема повеќе активности за подобрување на комуналните услуги за граѓаните.

ЈПКР ,,Услуга” во соработка со месната заедница с. Митрашинци, го санира преодниот пат на мостот на ,,Ленишка река’’ во с. Митрашинци.

Повеќе...
 
images/stories/2019/pazar/dsc_0348.jpg

Берово доби модерен градски пазар

 

Жителите на Општина Берово, од денеска пазарат во покриен градски пазар, кој ги задоволува сите услови на модерно пазарење.

Новиот пазар, за жителите на општина Берово, но и за продавачите и туристите, ќе значи олеснување на условите на пазарење, засилување и поттикнување на економските активности и подобрување на квалитетот на живот.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии