Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/pokanaveligden.png

Организирана Велигденска прослава на плоштадот ,,Димитар Беровски" во Берово

Повеќе...
 
images/stories/2019/dedopatronat/dsc_0442.jpg

ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” го одбележува патрониот празник

 

Со рецитал и реферат за ликот и делото на македонскиот војвода, Иљо Марков Малешевски, денеска во Берово, беше одбележан патрониот празник, 75 години од постоењето на  ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/folklor/58375624_592392774593810_8193388353278705664_n.jpg

Ја запознаваме културата и ги негуваме културните вредности

Ученициете од ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” од Берово, имаа отворен час за запознавање на македонскиот фолклор.

Претставници од Ансамбалот на народни песни и ора ,,Тоска” од Штип, низ интерактивни содржини, им ги доловија на учениците, народните обичаите, културата и традицијата.

Повеќе...
 
images/stories/2019/ulicnoablanica/1.jpg

Се поставува улично осветлување во населба Абланица

Во рамките на активностите за подобрување на условите за туристите, општина Берово поставува улично осветлување, на дел од туристичката населба Абланица и ја проширува електричната мрежа за осветлување.

Повеќе...
 
images/stories/2019/komunalniuslugi/1.jpg

Општина Берово, континуирано спроведува активности за подобрување на комуналните услуги за граѓаните

 

Во изминатиот период, Општина Берово, во соработка со ЈПКР ,,Услуга “, превзема повеќе активности за подобрување на комуналните услуги за граѓаните.

ЈПКР ,,Услуга” во соработка со месната заедница с. Митрашинци, го санира преодниот пат на мостот на ,,Ленишка река’’ во с. Митрашинци.

Повеќе...
 
images/stories/2019/pokanaokr.jpg

Нов циклус на општинско- корисна работа

 

Програмата општинско- корисна работа и оваа година е дел од Оперативниот план на активни мерки и програми за вработување и услуги на пазарот на труд, со планиран опфат на околу 430 ангажирани невработени лица, кои ќе работат како испорачувачи на социјалните и здравствените услуги на државно ниво.

Повеќе...
 
images/stories/2019/janesandanski/dsc_0309.jpg

Започнаа активностите за реконструкција на ул.,, Јане Сандански” во Берово

Земјата на улица ,,Јане Сандански’’, во Берово, за еден месец, конечно ќе биде заменета со бехатон плочки.

За жителите од овој дел на градот, тоа ќе биде долгорочно решение и конечен крај на поплавите, кои не беа невообичаени во минатото.

Повеќе...
 
images/stories/2019/pazar/dsc_0348.jpg

Берово доби модерен градски пазар

 

Жителите на Општина Берово, од денеска пазарат во покриен градски пазар, кој ги задоволува сите услови на модерно пазарење.

Новиот пазар, за жителите на општина Берово, но и за продавачите и туристите, ќе значи олеснување на условите на пазарење, засилување и поттикнување на економските активности и подобрување на квалитетот на живот.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии