Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување Референтен број: CB006.2.12.120 - PP2 / TP1

Општина Берово започнува тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување, со Референтен број CB006.2.12.120 - PP2 / TP1.

Прочитај повеќе: Тендерска постапка за реконструкција на дел од коритото на реката Брегалница во Берово, изградба на тротоар и осветлување Референтен број: CB006.2.12.120 - PP2 / TP1

 

Берoвo го празнува 8 – ми септември, Денот на Независноста

Денот на независноста, 8-ми септември, раѓањето на независна и суверена Македонија, денеска со мала пригодна свеченост, беше одбележан во Берово, пред спомен костурницата на паднатите борци.

Прочитај повеќе: Берoвo го празнува 8 – ми септември, Денот на Независноста

 

ПСК ,,Сосна" од Берово уредува планинарска патека на планината Огражден

ПСК ,,Сосна" Берово, како огранок на ПСК ,,Голак" од Делчево, изминатиот  викенд ги реализира првите две фази од  проект за уредување на планинарска патека на планината Огражден.

Прочитај повеќе: ПСК ,,Сосна" од Берово уредува планинарска патека на планината Огражден

   

Во петок ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, се известуваат граѓаните на Берово дека поради технички зафати во дистрибутивната мрежа на ден 06.09.2019 година (петок) од 10:00 часот до 13:00 часот ќе има прекини во испораката на електрична енергија на ул. Димитар Влахов, Ѓуро Салај, Задарска, Димитрие Туцовиќ, Крушевска Република, дел од улица Борис Кидриќ, дел од улица Ѓуро Ѓаковиќ, зграда на општина Берово.

Прочитај повеќе: Во петок ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во дел од населените места во Општина Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општините Берово и Пехчево дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 05.09.2019 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците од с.Смојмирово, с.Мачево, с.Митрашинци, с.Будинарци и м.в.Трската, општина Берово.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во дел од населените места во Општина Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии