Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Средношколците од истокот во посета на европската престолнина Брисел

 

Градоначалниците од истокот ги градат врските на континуирано усовршување и модернизирање на образованието и прифаќање на европски принципи на работа.

Средношколци од Општина Берово, заедно со Делегација од Општина Делчево и Средношколци од Делчево, Виница и Македонска Каменица деновиве престојуваат во посета на европската престолнина Брисел и Европскиот парламент.

Прочитај повеќе: Средношколците од истокот во посета на европската престолнина Брисел

 

Закажана 17-тата Седница на Совет на Општина Берово

 

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002),член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02,18/07, 30/08 и 20/10) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“ бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе:

Прочитај повеќе: Закажана 17-тата Седница на Совет на Општина Берово

 

Извлечени групите за РАБОТНИЧКИ СПОРТСКИ ИГРИ ВО МАЛ ФУДБАЛ 2019

Вчера во просториите на Општина Берово со присуство на претставници од сите екипи учесници на Работничките спортски игри во мал фудбал беа извлечени групите за турнирот.

Од пријавените 12 екипи, извлечени се следниве две групи:

Прочитај повеќе: Извлечени групите за РАБОТНИЧКИ СПОРТСКИ ИГРИ ВО МАЛ ФУДБАЛ 2019

   

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 06.02.2019 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците на град Берово од ул.Гоце Делчев и дел од ул.Прохор Пчињски.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Градоначалникот Пекевски оствари работна средба со европратеникот Андреј Новаков

Градоначалникците од истокот, интензивно ги градат врските на развј на регионот и соработка во реализација на проекти.

Градоначалникот Пекевски, заедно  со Градоначалникот на Општина Пехчево и Општина Делчево, остварија работна средба со бугарскиот европратеник Андреј Новаков.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски оствари работна средба со европратеникот Андреј Новаков

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии