Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Прво место за ОСУ,, Ацо Русковски" на натпреварот,,Иновативен камп во претприемнички вештини "

 

Учениците Елена Рушковска, Наталија Читинска, Ангела Кржовска, Душко Двојаковски и Владимир Методиев од   ОСУ,,Ацо Русковскиво Берово, под менторство на професорката Цветанка Пеовска, учествуваа  на Националниот натпревар,,Иновативниот камп на средношколци во претприемнички вештини" кој што се одржа во петокот во хотел Holiday Inn во Скопје.

Прочитај повеќе: Прво место за ОСУ,, Ацо Русковски" на натпреварот,,Иновативен камп во претприемнички вештини "

 

Ученици од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово освоија награди на Државниот натпревар по природни науки

Прва, втора и трета награда освоија ученици од  ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово на Државниот натпревар по природни науки кој се одржа во рамките на ,,Месец на науката на 24 Ноември, годинава, на Природно математичкиот факултет во Скопје.

Прочитај повеќе: Ученици од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово освоија награди на Државниот натпревар по природни науки

 

ОЈУСЗСЛ д-р.,,Иван Влашки” ја одбележа неделата на грижа за стари лица

 

Неделата за грижа за стари лица, која секоја година се одбележува во месец ноември, ОЈУСЗСЛ д.р,,Иван Влашки Берово, годинава ја одбележа со низа активности.

Прочитај повеќе: ОЈУСЗСЛ д-р.,,Иван Влашки” ја одбележа неделата на грижа за стари лица

   

Ј А В Е Н П О В И К бр. 01/2018

Врз основа на член 8 став 1 од Законот за финансиска поддршка на Единиците на Локалната самоуправа и единки корисници основани од Единиците на Локалната самоуправа и единки корисници за финансирање на доспеани, а неплатени обврски (Службен Весник на Република Македонија Бр.209/2018 од 15.11.2018 година), Градоначалникот на општина Берово објавува:

 

 

Ј А В Е Н   П О В И К бр. 01/2018

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н П О В И К бр. 01/2018

 

Со 8.500.000,00 денари во Берово ќе се гради пешачка патека на река Брегалница

Со 8.500.000,00 денари преку програмата за регионален развој, следната година во Берово ќе се финансира ,,Изградба на пешачка патека на река Брегалница од кафтански мост од лева страна, преку дрвениот мост од другата страна, па се до  зградата на ул,,Партизанскаод двете страни после изградениот дел.

Прочитај повеќе: Со 8.500.000,00 денари во Берово ќе се гради пешачка патека на река Брегалница

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии