Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа - СДЦ Компонента

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РСМ, на ден 20.08.2020 година се објавува:

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа - СДЦ Компонента

 

Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РСМ, на ден 20.08.2020 година се објавува:

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

 

Здружение на граѓани ,,Ромаверзитас” донира 20 таблети за средношколци РОМИ во Берово

 

Здружение на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“, со поддршка од Ургентниот фонд на Ромскиот образовен фонд, додели 20 таблети, на ученици РОМИ, кои учат во ОСУ ,,Ацо Русковски во Берово, за подобрување на условите за учење, во новата 2020/2021 учебна година.

Прочитај повеќе: Здружение на граѓани ,,Ромаверзитас” донира 20 таблети за средношколци РОМИ во Берово

   

Кризниот штаб на општина Берово со нови заклучоци, по повод појавата на нови случаи заразени со КОВИД 19

Кризниот штаб на општина Берово,по повод појавата на нови случаи заразени со КОВИД 19 во Берово, денеска одржа состанок и ги донесе следниве заклучоци:

Прочитај повеќе: Кризниот штаб на општина Берово со нови заклучоци, по повод појавата на нови случаи заразени со КОВИД 19

 

Честитка од Градоначалникот на општина Берово по повод Денот на Армијата

Почитувани припадници на Армијата

Ми претставува особена чест и задоволство, да ви упатам средечни честитки по повод Денот на Армијата и годишнината од формирањето на Армијата на нашата независна држава.

Прочитај повеќе: Честитка од Градоначалникот на општина Берово по повод Денот на Армијата

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии