Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Општина Берово изврши дезинфекција на сите улици во Берово

Како превенција од корона вирусот, во соработка со ТППЕ Берово, а во организација на општината и  кризниот штаб за справување со ширењето на вирусот, општина Берово, ноќеска изврши дезинфекција на сите улици во Берово. 

Прочитај повеќе: Општина Берово изврши дезинфекција на сите улици во Берово

 

Општина Берово доби контејнери за отпад во рамките на регионален проект кој го реализира ЛАГ Малеш- Пијанец

Како дел од регионалниот проект, кој го реализира ЛАГ Малеш- Пијанец, со општините Берово, Пехчево и Делчево, а со финансиска поддршка од Агенција за финансиска поддршка и рурален развој, Берово доби 20 контејнери, од кои 6 се специјализирани за селектирање на отпад.

Прочитај повеќе: Општина Берово доби контејнери за отпад во рамките на регионален проект кој го реализира ЛАГ Малеш- Пијанец

 

Општина Берово упати благодарност до фирмите ,,Бетекс” , ,,Полотекс” и ,,Алкалоид АД” за донација на маски

Дека приватниот сектор во општина Берово, е сериозен партнер на општината, но и на граѓаните, кога е потребно, покажаа неколку приватни компании, од текстилната индустрија од Берово, кои во овие услови на глобална пандемија од КОВИД-19, изработија и донираа, вкупно 6000 заштитни маски, за граѓаните од Берово.

Прочитај повеќе: Општина Берово упати благодарност до фирмите ,,Бетекс” , ,,Полотекс” и ,,Алкалоид АД” за донација на маски

   

Започна акција за делење на бесплатни заштитни маски, за граѓаните во Берово

Со цел да се спречи ширењето на корона вирусот, Општина Берово, во соработка со ЈПКР,,Услуга”- Берово и неколку приватни фирми на територијата на општина Берово, кои работат во  текстилната индустрија, денеска  започнаа акцијата, за бесплатно донирање на заштитни маски за секое домаќинство.

Прочитај повеќе: Започна акција за делење на бесплатни заштитни маски, за граѓаните во Берово

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски упати апел до граѓаните, за почитување на мерките и одговорно однесување, во услови на епидемија од КОВИД-19

Почитувани сограѓани,

Во овие вонредни околности, кога помалку или повеќе, сите сме опседнати, со глобалната пандемија од КОВИД-19, за секој од нас, ништо не е поважно, од нашето здравје.

Прочитај повеќе: Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски упати апел до граѓаните, за почитување на мерките и одговорно однесување, во услови на епидемија од КОВИД-19

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии