Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

ЕФТО ПУПИНОВСКИ, ГОРАН АЛАЧКИ, ВЛАТКО ЛОЗАНОВСКИ и КИКО И СТОЛЕ на третата фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година

Прочитај повеќе: ЕФТО ПУПИНОВСКИ, ГОРАН АЛАЧКИ, ВЛАТКО ЛОЗАНОВСКИ и КИКО И СТОЛЕ на третата фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година

 

Малешевските ѕвончиња, БЕНИ И Нонстоп и ESCAPE BAND на четвртата фестивалска вечер на ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година 26.08.2019 година

Малешевските ѕвончиња ќе ни го збогатат овогодинешниот ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година на четвртата фестивалска вечер.

Прочитај повеќе: Малешевските ѕвончиња, БЕНИ И Нонстоп и ESCAPE BAND на четвртата фестивалска вечер на ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 година 26.08.2019 година

 

СИНТЕЗИС, 2 БОНА и ТХЕ ШТЕКИЦА на втората фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019

Оркестар на народни инструменти при Дом на култура,, Димитар Беровски", Етно група БРУС,  СИНТЕЗИС, 2 БОНА и ТХЕ ШТЕКИЦА  ќе настапат на втората фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019 . 

Прочитај повеќе: СИНТЕЗИС, 2 БОНА и ТХЕ ШТЕКИЦА на втората фестивалска вечер од ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2019

   

ЈАВЕН ПОВИК за „крајни корисници“ за користење на услугите од проектот „Од акција до еднакви можности“

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Швајцарската агенција за развој и за соработка, на ден 21.08.2019 година се објавува:

Ј А В Е Н П О В И К

за

крајни корисници“

за користење на услугите од проектот

Од акција до еднакви можности“

Прочитај повеќе: ЈАВЕН ПОВИК за „крајни корисници“ за користење на услугите од проектот „Од акција до еднакви можности“

 

ЈАВEН ПОВИК до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа за проект “Од акција до еднакви можности”

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Берово, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Швајцарската агенција за развој и за соработка, на ден 21.08.2019 година се објавува:

Ј А В Е Н П О В И К

до

евидентирани невработени лица за вклучување во

Програмата Општинско - корисна работа за проект

Од акција до еднакви можности

Прочитај повеќе: ЈАВEН ПОВИК до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа за проект “Од акција до еднакви можности”

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии