Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Велигденска изложба во ОУ ,,Никола Петров – Русински“

ОУ ,,Никола Петров – Русински“ уште еднаш покажа дека е училиште отворено за соработка со заедницата.

По повод најголемиот Христијански празник Велигден, празник кој е спој на верата и традицијата, негувана од памтивек, на 04. 04. 2010 г. – недела, во училишната сала беше организирана изложба на велигденски јајца.

Прочитај повеќе: Велигденска изложба во ОУ ,,Никола Петров – Русински“

 

Изградба на улицата Димитар Влахов во Русиново

Улицата „Димитар Влахов“ во с. Русиново во наредниве два месеца ќе биде целосно реконструирана. Со реконструкцијата, која  ќе започне наскоро, ќе бидат опфатени 216,5 метар колку што е и  должината на улицата , а предвидено е да се направат и ивичњаци и потпорни ѕидови и  од двете страни на патот.

Прочитај повеќе: Изградба на улицата Димитар Влахов во Русиново

 

Во градот продифилираа различни маски

Децата од ОЈУДГ„23-Август“ од Берово и Русиново  продифилираа денеска во центарот на Берово  означувајќи  го традиционалното одбележување на Априлијадата-денот на шегата во Берово.

 

И оваа година не изостана креативноста и инвентивноста на учесниците и нивните учителки, па посетителите имаа несекојдновна можност на едно место да видат оргинални маски

Прочитај повеќе: Во градот продифилираа различни маски

   

Градоначалникот засади дрво во збратимената општина Струмјани

Од организацијата Ден на дрвото изјавија дека -оваа средба е најава за големата акција која треба да се случува оваа есен, од кога ќе почнат да се засадуваат дрва на целиот Балкан, со што акцијата Ден на дрвото ќе добие меѓународни димензии.

Прочитај повеќе: Градоначалникот засади дрво во збратимената општина Струмјани

 

Среќни велигденски празници

Општина Берово на сите граѓани на Берово и сите негови посетители им посакува пријани мигови и празнично расположение  за време  на Велигденските празници и ги поздравува со големиот христијански поздрав  Христос Воскресе. Воедно ги поканува да земат учество  на традиционалниот натпревар за избор на најубаво декорирано и најцврсто јајце.

Прочитај повеќе: Среќни велигденски празници

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии