Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Во Здравниот дом може да се вршат мамографски прегледи

По повод светскиот ден на здравјето-7-ми април пуштен е во употреба новиот мамограф во Здравниот дом во Берово. По само неколку дена од неговото пуштање во употреба жените од општина Берово пројавија интерес да се прегледаат

 

Пуштен во употреба новиот резервоар за водоснабдување

Пред неколку дена беше ставен во употреба новиот резервоар за водоснабдување со капацитет од1200м3, кој го заменува досегашниот чија капацитетност изнесуваше 250м2. Со пуштањето во употреба на новиот резервоар ќе се подобри квалитетот на водоснабдувањето и намалувањето на загабите на вода.

Прочитај повеќе: Пуштен во употреба новиот резервоар за водоснабдување

 

Организирана тркалезна маса за вреднување на културното наследство во Општина Берово

Во рамките на активностите за 2010 година, во проектот за децентрализирана соработка помеѓу Република Македонија и Basse-Normandie Region Council од Франција, предвидено е одржување на тракалезни маси на тема „Вреднување на кутурното наследство можност за економски развој и развој на туризмот“

Прочитај повеќе: Организирана тркалезна маса за вреднување на културното наследство во Општина Берово

   

Берово беше домаќин на „Патеката на железната завеса“

Мрежата на велосипедски патеки ЕуроВело (EV) се состои од 12 висококвалитетни велосипедски патеки кои поврзуваат повеќе од 20 Европски земји. Оваа еколошка мрежа претставува глобален симбол за прекугранична соработка за зачувување на природата, како и двигател за зајакнување на туристичката понуда низ цела Европа.

Прочитај повеќе: Берово беше домаќин на „Патеката на железната завеса“

 

Нашата општина доби можност да зема учество на Пирин-фолк фестивалот

За прв пат ова година наш дебитант од Малешевијата има можност да учествува на Пирин-фолк фестивалот, како дел од прекуграничната соработка што успешно ја остварува Општина Берово со пограничните градови на Р. Бугарија.

Општина Берово и Пирин-фолк фестивал за народна музика  организираа  аудиција за пејачи кои ќе настапат на Пирин -фолк фестивалот за народна музика.

Прочитај повеќе: Нашата општина доби можност да зема учество на Пирин-фолк фестивалот

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии