Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Во Мачево исчистен селскиот поток

Населението на селото  Мачево самоиницијативно го исчистиле селскиот поток.

Месната заедница одлучила да се соберат жителите на ова село и со своја механизација да го исчистат од наносите потокот, кој беше обраснат со трева и претставуваше место за фрлање на отпадоци.

Прочитај повеќе: Во Мачево исчистен селскиот поток

 

Пазариште и реконструкција на мост во Митрашинци

Во с. Митрашинци во тек е зафатот за изградба на зелен пазар и реконструкција и поставување ограда на мостот во чија близина ќе биде пазариштето. Бидејќи овој дел  беше неуреден, а истото можеше да се уреди и да му се даде некое значење,

 

Прочитај повеќе: Пазариште и реконструкција на мост во Митрашинци

 

ОУ ,,Никола Петров – Русински“ со втор грант од Проектот „Модернизација на образованието“

Работиме постојано, се усовршуваме, успехот не е случајност

Меѓу училиштата кои успеаа да добијат втор грант од Проектот ,,Модернизација на образованието“, благодарение на успешно изработената  апликација,  е  и  ОУ ,,Никола Петров – Русински“.

Прочитај повеќе: ОУ ,,Никола Петров – Русински“ со втор грант од Проектот „Модернизација на образованието“

   

Дневен ред на 12-та седница на Советот на општина Берово

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002), член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02 и 18/07) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе

Прочитај повеќе: Дневен ред на 12-та седница на Советот на општина Берово

 

Наскоро кровна реконструкција на ООУ„Никола Петров-Русински“

Досегашните активности и зафати преземени и извршени врз ОУ„Никола Петров Русински“  зборува за успешноста на поедини носители на функција, кои размислуваат развојно и позитивно за својата заедница.

Прочитај повеќе: Наскоро кровна реконструкција на ООУ„Никола Петров-Русински“

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии