Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Ромите го славеа 8-Април

Ромската популација на 8-април го слави светскиот ден на Ромите. Во организација на ромските здруженија што постојат на ниво на Општина Берово, под покровителство на Општина Берово и со поддршка на градоначалникот Драги Наџински,  Ромите  организирано го  прославија овој ден на Ловниот дом во Берово

Прочитај повеќе: Ромите го славеа 8-Април

 

Велофест и Патеката на железната завеса ќе се случуват на 10 април

Во сабота на 10 април Општина Берово организира два настани-Велофест и Патеката на железната завеса-настани посветени на возењето велосипеди и промовирање на  нивната  употреба во секојдневното одвивање на сообраќајот.

Во источниот регион на Македонија патеката ќе тргне од манастирот„Св.Арахангел Михаил“  и ќе заврши во с. Колешино-Струмица.

Прочитај повеќе: Велофест и Патеката на железната завеса ќе се случуват на 10 април

 

Општина Берово организира трибина „Вреднување на културното наследство“

Преку тркалезната маса  „Вреднување на културното наследств во Општина Берово-можност за економски развој и развој на туризмот“ општина Берово ќе ги претстави своите потенцијали  на 12 април пред бројни  поканети претставници од национални и меѓународни здруженија(организации),

Прочитај повеќе: Општина Берово организира трибина „Вреднување на културното наследство“

   

Започна реконструкцијата на улицата Маршал Тито

Започнуваат градежните зафати на главната градска артерија во Берово, улицата „Маршал Тито“

Проектот- реконструкција на улицата „Маршал Тито“  опфаќа асфалтирање на улицата, трајно решавање на проблемот со атмосферската канализација, поплочување на

Прочитај повеќе: Започна реконструкцијата на улицата Маршал Тито

 

Велигденското празнување во Берово ги исполни очекувањата на граѓаните

Сите христијански верници в недела  го славea најголемиот празник Велигден - Христовото воскресение, денот кога Христос ја докажал својата божествена моќ и воскреснал од мртвите. Иако ретко се случува тоа, оваа година православните и католиците во ист ден  го чествуваa овој празник.

Прочитај повеќе: Велигденското празнување во Берово ги исполни очекувањата на граѓаните

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии