Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

РЕГИСТРАЦИЈА НА ЗАЕДНИЦА НА СОПСТВЕНИЦИ И ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА КУЌНИ СОВЕТИ

Се известуваат сите сопственици на посебни делови на зграда дека се должни, согласно Законот за домување(“Сл. Весник на Република Македонија” бр. 99/2009 и бр. 57/2010) да извршат запишување на Заедницата на сопственици во Регистарот на други правни лица при Централниот регистар на Република Македонија.

Прочитај повеќе: РЕГИСТРАЦИЈА НА ЗАЕДНИЦА НА СОПСТВЕНИЦИ И ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА КУЌНИ СОВЕТИ

 

По повод 23 Август - Фестивал на детски песни во Берово

По повод 23 Август -  денот на ослободувањето на Берово, премиерно во Берово ќе се одржи фестивалот за детски песни „Малешевско Ѕвонче“.

Прочитај повеќе: По повод 23 Август - Фестивал на детски песни во Берово

 

Се чисти Ормански Поток

Општина Берово како дел од програмата за заштита од поплави, продолжува со активности за чистење на речните корита и потоците во општината.

Прочитај повеќе: Се чисти Ормански Поток

   

Покана за учество на саемот на традиционални производи во рамките на Етно Плоштад Фестивалот 2010

Чест и задоволство ни е да Ве известиме дека оваа година на 26, 27 и 28 август под покровителство на Општина Берово ќе се одржи:

Меѓународен етно фестивал – Etno Square Festival

Прочитај повеќе: Покана за учество на саемот на традиционални производи во рамките на Етно Плоштад Фестивалот 2010

 

Се бараше калап повеќе од беровското сирење на саемот во Франција

Малешевското сирење со пиперки вистински хит на Саемот на сирења во францускиот град Ливеро.
Помеѓу 85-те штанда со француски и швајцарски сирења, на 23-иот саем на сирењата во Долна Нормандија, малешевското сирење освојувало со својот специфичен вкус.

Прочитај повеќе: Се бараше калап повеќе од беровското сирење на саемот во Франција

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии