Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Општина Берово организира еднодневен планинарски марш

Како дел од програмата за развој на спортот и спортско рекреативните активности за граѓаните, Општина Берово на 24 јули 2011 година организира еднодневен планинарски марш по Малешевските Планини со обезбеден водич.

Прочитај повеќе: Општина Берово организира еднодневен планинарски марш

 

ИПАРД програмата презентирана во Берово

Општина Берово во соработка со Министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство  и Агенцијата за поддршка во земјоделието и руралниот развој,  организираше  инфо ден на кој беше презентирана  ИПАРД програмата  и објавениот повик 02/2011 пред заинтересираните земјоделци, компании од агросекторот, туристички работници и други заинтересирани граѓани од Берово.

Прочитај повеќе: ИПАРД програмата презентирана во Берово

 

Промоција на книгата „Крајот на времето“ од Ивана Кржовска

Преку постојаната своја надградба и желбата да се биде дел од постоењето во овој свет, во салата на Општина Берово младата авторка Ивана Кржовска од с.Будинарци ја промовираше својата втора книга „Крајот на времето“,  која од рецензентите е опишана како „Театар низ кој се прелеваат најубавите чувства“ и „Доживување на крајот на времето низ душевното ослободување од тагата“.

Прочитај повеќе: Промоција на книгата „Крајот на времето“ од Ивана Кржовска

   

Дваесет и четврта седница на Советот на Општина Берово

Дваесет и четвртата седница на Советот на општина Берово се одржа на 14.07.2011година со присуство на 14 од 15-те советници.

Прочитај повеќе: Дваесет и четврта седница на Советот на Општина Берово

 

Пуштено во употреба новоизграденото фудбалско игралиште во Ратево

По повод  христијанскиот  празник “ Павловден “ во с.Ратево традиционално  беше  одржан турнирот  во мал фудбал на кој беше пуштено во употреба и новото фудбалско игралиште изградено со средства од буџетот на општина Берово.

 

Прочитај повеќе: Пуштено во употреба новоизграденото фудбалско игралиште во Ратево

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии