Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Пуштена во употреба пречистителната станица за отпадни води

Како последна активност од проектот „Урбан водоснабдителен и санитарен систем“ - Берово беше свеченото пуштање во употреба на пречистителната станица за отпадни води во близина на селото Мачево.

Прочитај повеќе: Пуштена во употреба пречистителната станица за отпадни води

 

Берово доби модерен водоснабдителен и санитарен систем

Проектот, кој се изведуваше во изминатите четири години, опфати реконструирањето на главната водоводна цевка, изградбата на нов резервоар од 1.200 кубни метри, набавка на нова опрема за лабораторијата, замена на активниот јаглен  на фабриката за вода за пиење, како и замена на главните вентили.

Прочитај повеќе: Берово доби модерен водоснабдителен и санитарен систем

 

Брегалница спасена од загадување, почна со работа првата пречистителна станица

Од реката Брегалница, ќе започне имплементацијата на политиката на ЕУ и европските директиви за вода. Наскоро ќе стартува имплементацијата на проектот за интегрирано управување со водите во сливот на Брегалница, што е прв таков проект во Македонија, поддржан од Швајцарската Влада.

Прочитај повеќе: Брегалница спасена од загадување, почна со работа првата пречистителна станица

   

„Компјутер за секое дете“ во ООУ „Дедо Иљо Малешевски“

Преку проектот на Владата на Република Македонија „Компјутер за секое дете“ во Општинското Основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ 16 кабинети се опремени со персонални компјутери кои мрежно се поврзани и за кои наскоро се очекува да бидат поврзани и со интернет мрежа.

Прочитај повеќе: „Компјутер за секое дете“ во ООУ „Дедо Иљо Малешевски“

 

Саниран отворот на ѕидот на кејот на Брегалница во близина на градскиот парк во Берово

Отворот којшто поради надоаѓањето на водите на реката Брегалница се појави на ѕидот на кејот во близина на градскиот парк во Берово,

 

Прочитај повеќе: Саниран отворот на ѕидот на кејот на Брегалница во близина на градскиот парк во Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии