Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Општината – помошник во земјоделието

Земјоделците како дел од  структурата на населението во последно време се соочуваат со големи проблеми во начините на производство и продажба на своите производи, што доведува до потреба за изработка на стратегија за одржлив развој на земјоделското производство.

Прочитај повеќе: Општината – помошник во земјоделието

 

Изработка на студија за органско земјоделско производство

Универзитетот „Гоце Делчев” со својата Канцеларија за рурален развој учествуваше на Јавниот повик од Центарот за развој на Источниот плански регион за изработка на Студија за одржлив развој на органското земјоделско производство во Источниот плански регион.

Прочитај повеќе: Изработка на студија за органско земјоделско производство

 

Збогатен рибниот фонд на реката Брегалница

Членовите на Спортско – риболовното друштво „Абланица“ од Берово извршија порибување на реката Брегалница на две локации, во месноста Абланица и на влезот на реката во Берово,

 

Прочитај повеќе: Збогатен рибниот фонд на реката Брегалница

   

Јарбол со Македонското знаме поставен во центарот на Берово

На барање на градоначалникот на Општина Берово Драги Наџински, Берово доби дваесет и пет метарски јарбол со Македонското знаме кој е поставен во центарот на градот,

Прочитај повеќе: Јарбол со Македонското знаме поставен во центарот на Берово

 

Беровското сирење - мезе на светските трпези

Колку што е стара Малешевијата толку е стар и рецептот за традиционалното малешевско сирење, а беровските сточари љубоморно на мандрите ја чуваат неговата тајна.

Прочитај повеќе: Беровското сирење - мезе на светските трпези

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии