Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Покана за Карневал “Ратевски Бамбурци” 2019

 

Традиција стара 6 века. Паганска доба, фолклор, поворки под маски…

Собор на Св. Јован Крстител (Јованден) – Некогаш и денес. Додека зората се руди, звукот на клопотарци селаните ги буди.

Мажи облечени во кожи од глава до пети излегуваат од старите селски куќи и поттрчувајќи се упатуваат кон центарот на селото.

Прочитај повеќе: Покана за Карневал “Ратевски Бамбурци” 2019

 

Ј А В Е Н О Г Л А С за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Врз основа на член 5 од Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-3656/1 од 06.11.2018 година и член 5 став 2 од Правилникот за спроведување постапка за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-3657 /1 од 06.11.2018 година (Службен Гласник на Општина Берово Бр.13/2018 од 07.11.2018 година), Градоначалникот на Општина Берово објавува:


Ј А В Е Н О Г Л А С

за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н О Г Л А С за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

 

Штедиме енергија и ја чуваме животната средина

На три јавни објекти во Берово, ќе бидат инсталирани фотоволтаични системи

На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура.

Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони евра.

Прочитај повеќе: Штедиме енергија и ја чуваме животната средина

   

Повик за пријавување на работнички спортски игри во мал фудбал 2019 год

 

Општина Берово организира „Работнички спортски игри“ во мал фудбал, 2019 година, кои традиционално секоја година се организираат со цел, спортување, оттргнување од секојдневните обврски и подобрување на  соработката помеѓу институциите.

Прочитај повеќе: Повик за пријавување на работнички спортски игри во мал фудбал 2019 год

 

Првороденото дете во 2019 година во Берово е машко

 

Првороденото дете во Берово во 2019 година е машко, што навестува богата и бериќетна година.

Во Здравствениот дом во Берово, четири часа по полноќ, на 6 јануари (Бадник), мајката Јулија Новоселска, на свет го донесе првиот жител на Општина Берово за 2019 година.

Прочитај повеќе: Првороденото дете во 2019 година во Берово е машко

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии