Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Горан Вангелов, прв до светиот крст во Берово

Беровчанецот Горан Вангелов е најсреќниот, помеѓу 30 тината учесници,кои го фати светиот крст во водите на реката Брегалница во Берово, при денешното чествување на големиот празник, Богојавление- ВОДИЦИ.

Прочитај повеќе: Горан Вангелов, прв до светиот крст во Берово

 

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА КАРНЕВАЛ ,,РАТЕВСКИ БАМБУРЦИ"

Длабоко во пазувите на Малешевските Планини, во срцето на Малешево, чука духот на традицијата, чука духот на предците...

Тука, во Ратево, живее митот за фолклорот, за битот на едно минато време. Тука се раскажува легендата и како солза во око се чува и негува обредното оро на ратевскиот Бамбурец.

Прочитај повеќе: ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА КАРНЕВАЛ ,,РАТЕВСКИ БАМБУРЦИ"

 

Обуки за ангажираните лица на проектот за Општинско корисна работа

Во рамките на проектот за Општинско корисна работа, денеска во просториите на општина Берово, се реализираа обуки, кои водат до стекнување со признаен сертификат, на 9 лица, од кои, 8 се обучуваат за нега на стари лица во домашни услови и едно лице, за неговател на лице со попреченост.

Прочитај повеќе: Обуки за ангажираните лица на проектот за Општинско корисна работа

   

,,Врба” на 23 јануари, премиерно во Берово

 

,,ВРБА”- шестиот филм на Манчевски, е величествена македонска филмска приказна, во која се појавува моќно, драматичен еп, за три македонски жени и нивната желба за семејна љубов.

Филмот, во беровскиот Бизнис инкубатор, ќе се емитува на 23 јануари.

Влезот е 100 денари, а почетокот е закажан за 19:00 часот.

Картите може да ги купите во Музеј на Град Берово, секој работен ден од 08:00 до 15:00 часот.

Прочитај повеќе: ,,Врба” на 23 јануари, премиерно во Берово

 

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Врз основа на член 5 од Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4518/1 од 19.12.2019 година и член 5 став 2 од Правилникот за спроведување постапка за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4519/1 од 19.12.2019 година, Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии