Насловна Актуелно Вести Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, по повод 11 Октомври, Ден на народното востание на македонскиот народ

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, по повод 11 Октомври, Ден на народното востание на македонскиот народ

Почитувани граѓани,

Нека ни е честит 11 Октомври, денот на востанието, симбол на македонската борба за слобода. Прославувајќи го овој ден ние оддаваме почит на сите борци кои со својот живот, се вградиле во темелите на нашата татковина.

11 Октомври, е темелник на вековни определби на граѓаните во Македонија за слобода, мир, за свој идентитет, за своја држава.

Пред 79 години, на денешен ден, знајни и незнајни борци, со визија за слободна, независна и просперитетна Македонија, во Прилеп и Куманово, го означија почетокот на Народно-ослободителната борба во Македонија.

Нека ни е честит и вековит 11 Октомври- Денот на народното востание, на македонскиот народ!

Градоначалник на Општина Берово

ЗВОНКО ПЕКЕВСКИ

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии