Насловна Актуелно Вести Детската градинка во Берово, ќе добие 4 нови занимални за згрижување на најмалите

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Детската градинка во Берово, ќе добие 4 нови занимални за згрижување на најмалите

Постојано се грижиме за подобрување на квалитетот на живот, особено за најмалите. Детската градинка ,,23 Август”, во Берово, ќе ги проширува капацитетите за сместување на деца од предучилишна возраст, со доградба на  4 нови занимални, кои ќе преставуваат ново, пријатно катче за најмалите.

Вчера е објавен огласот за јавна набавка, за доградба на четири занимални, со што ќе се излезе во пресрет на родителите за згрижување на дечињата од предучилишна возраст.

Проценетата вредност е некаде околу 3.200.000,00 денари, кои ќе се реализираат од Буџетот на детската градинка, а сите заинтересирани, огласот можат да го превземат од електронскиот систем за јавни набавки, или на следниот линк :

ПРЕВЗЕМИ ОГЛАС

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии