Насловна Актуелно Вести Асфалтирана улица ,,Јуриј Гагарин" во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Асфалтирана улица ,,Јуриј Гагарин" во Берово

Во рамките на програмата за изградба на локални патишта и улици за 2020  година, асфалтирана е улица ,,Јуриј Гагарин" во Берово.

Со реконструкцијата на оваа улица, која долги години наназад, беше во очајна состојба, граѓаните добиваат подобрување на патната инфраструктура во должина од  210 метри и   широчина 3 метри, поквалитетен живот и  подобра комуникација.

 

Паралелно со реконструкцијата на улицата, извршено е одводнување со решетка и изградба на тротоар.

Од Буџетот на општина Берово за оваа улица, ќе бидат издвоени 2,26 милиони денари.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии