Насловна Актуелно Вести Берово е отворен град за сите, сепак секој мора да носи маска и да ја почитува пропишаната дистанца

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Берово е отворен град за сите, сепак секој мора да носи маска и да ја почитува пропишаната дистанца

Почитувани граѓани,

Со оглед на забележително зголемената фреквенција, а со тоа и зголемениот ризик од зараза од КОВИД 19, апелираме на строго почитување на мерките а особено, носење маска и одржување на дистанца.

 

Благодарение на досегашното почитување на мерките и пррпораките, сме општина со само двајца заболени пациенти, од кои едниот е веќе оздравен, па затоа, отсега е потребно да бидеме уште повеќе внимателни, со оглед на присуството на голем број граѓани, во Берово, кои доаѓаат од високо ризичните реони.

КОВИД 19 е сериозно заболување, а почитувањето на мерките ќе придонесе за спречување на ширење на истото и затоа уште еднаш апелираме, носете маска и одржувајте дистанца, помогнете заеднички да се избориме со ова зло.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии