Насловна Актуелно Вести Исчистена пешачката патека на Беровско езеро

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Исчистена пешачката патека на Беровско езеро

Како дел од активностите, кои општината ги превзема за поубаво и почисто Берово, денеска екипа на АД Водостопанство Берово, спроведе акција за чистење на заштитните зони, во туристичката населба Беровско езеро.

Кон акцијата, која има за цел да ја зајакне свеста кај граѓаните, за заштита на животната средина, се приклучија и волонтерите, кој се ангажирани преку Програмата UNDP.

Прошетката па патеката на Беровско Езеро, која беровчани и туристите често ја користат, претставува вистински рај за очите и треба да се грижиме да ја зачуваме околината, каде природната сила истурила многу благодети.

Колку и да се трудиме да инвестираме и да градиме, да ни биде убаво на сите, одговорноста да го чуваме и одржуваме заедничкото, е на сите нас како граѓани.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии