Насловна Актуелно Вести Започна акција за делење на бесплатни заштитни маски, за граѓаните во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Започна акција за делење на бесплатни заштитни маски, за граѓаните во Берово

Со цел да се спречи ширењето на корона вирусот, Општина Берово, во соработка со ЈПКР,,Услуга”- Берово и неколку приватни фирми на територијата на општина Берово, кои работат во  текстилната индустрија, денеска  започнаа акцијата, за бесплатно донирање на заштитни маски за секое домаќинство.

 

Од денес, во текот на наредните неколку денови, вкупно 6000 маски ќе бидат поделени заедно со сметката за комунални услуги, при што секое домаќинство во Берово и населените места, ќе добие по 2 заштитни маски.

 

Од општината се апелира до граѓаните, да ги користат маските согласно препораките на епидемолошките служби и да ги почитуваат мерките на Владата на Република Северна Македонија, за заштита и превенција.

Голема благодарност до фирмите,,Бетекс", ,,Полотекс", и ,,Алкалоид АД", што истакнувајќи ја својата несебичност и солидарност, изработија и донираа заштирни маски, за населението во Берово.

 


ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии