Насловна Актуелно Вести Извршена дезинфекција на јавни површини и урбана опрема во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Извршена дезинфекција на јавни површини и урбана опрема во Берово

Следејќи ги мерките на Владата на РСМ, за заштита и превенција од КОВИД-19, екипи на ЈПКР,,Услуга"- Берово, денеска извршија дезинфекција на одредени јавни површини и урбаната опрема (клупи за седење, корпи за отпадоци, детски реквизити и слично), во Берово. 

Дел од активностите за превниција од корона вирусот, како миење на улиците, дезинфекција на стамбените згради,  станаа секојдневна работа на комуналните служби во општина Берово, со единствена цел, да го дадеме максимумот, во превенцијата од актуелната состојба со корона вирусот.

Општина Берово, во континуитет превзема мерки за превнција од појавата на КОВИД-19 и упатува силен апел до граѓаните на територијата на целата општина, да се почитуваат одлуките и мерките на Владата и да не се излегува надвор од своите домови, без потреба.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии