Насловна Актуелно Вести Денес 30 Март, дезинфекција на сите улици во Берово Отстранување на сите возила од улиците за поуспешна дезинфекција

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Денес 30 Март, дезинфекција на сите улици во Берово Отстранување на сите возила од улиците за поуспешна дезинфекција

Денес, во организација на општина Берово и кризниот штаб за справување со ширењето на Корона вирусот, е планирано дезинфекција на сите улици во Берово.

Се известуваат сите граѓани кои ги имаат паркирано своите возила на јавните површини и самите улици, истите сите да ги остранат, со цел прскањето и дезинфекцијата, непречено да се одвиваат.

Дезинфекцијата ќе се одвива во полицискиот час, така да сите возила треба да бидат остранети до 20 часот.


Споделете и известете ги пријателите, блиските, комшиите, преку социјалните мрежи или телефон, со цел акцијата да биде  успешна.

Сите заедно, со исполнување на цела наша заедничка и индивидуална одговорност, ќе успееме побрзо да се справиме со ситуацијата предизвикана од вирусот Ковид - 19.


Да продолжиме сите да ги почитуваме мерките, само така побрзо ќе се справиме со вирусот.


Градоначалник на општина Берово

Звонко Пекевски

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии