Насловна Актуелно Вести Известување за лица кои се во самоизолација во Берово и апел од Општина Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Известување за лица кои се во самоизолација во Берово и апел од Општина Берово


Четириесет и едно лице на територијата на  општина Берово, се наоѓаат во самоизолација, како задолжителна превентивна мерка од корона вирусот, според официјални информации од  др.спец. епидемолог, Сузана Каракашова.

Засега, ниту едно од лицата нема симптоми на вирусот.

Повикуваме сериозно и одговорно, сите лица кои во изминатиот период патувале во некоја од земијте кои се високоризични или средноризични, да се самоизолираат.

Почитувајте ги мерките и препораките од Министерството за здравство и Светската здравствена организација и избегнувајте непотребни контакти.

Немојте да дозволите, заради несовесно однесување, надлежните полициски служби да ве опоменуваат, или да мора да се применат рестриктивни мерки и казни во согласност со надлежностите на институциите.

Непочитувањето на препораките за заштита од вирусот КОВИД -19, е казниво.

ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ ОДГОВОРНО!

ОСТАНЕТЕ ДОМА!

Општина Берово

Градоначалник

ЗВОНКО ПЕКЕВСКИ

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии