Насловна Актуелно Вести Пожар ја остави фамилија Воденски од Русиново без покрив над глава

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Пожар ја остави фамилија Воденски од Русиново без покрив над глава

Голема трагедија утрово се случи во Русиново околу 4 часот кога пожар започнат во горниот дел ја пеплоса куќата на фамилија Воденски.

Во моментот на пожарот биле тројца членови на фамилијата кои успеале да излезат од објектот без да можат да спасат ништо од покуќнината.

 

Градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски и претседателот на Советот Јован Матеничарски денеска беа во посета на фамилијата Воденски и ја согледаа фактичката состојба и најавија дека општината ќе помогне со парични средства.

Покрај ова се повикуваат и сите хумани граѓани финансиски и материјално да помогнат бидејќи е потребна итна интервенција за изградба и адаптација на објект за живеење.

 

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии