Насловна Актуелно Вести Делегација од Општина Берово присуствува на чествувањата за ИЛИНДЕН на Мечкин Камен

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Делегација од Општина Берово присуствува на чествувањата за ИЛИНДЕН на Мечкин Камен

,,Сите сме деца на Илинден’’, е мотото под кое годинава се реализираат чествувањата за Денот на Репупликата- 2 Август- ИЛИНДЕН.

На централната прослава, која што се одржува на Мечкин Камен во Крушево, присуствува делегација од Општина Берово, предводена од Градоначалникот Звонко Пекевски.

 

Во присуство од голем број градоначалници, претставници од државните институции и граѓани, сите пораки од Мечкин Камен, упатуваат на големото и двојно значење на овој празник.

-Илинден и Асном се симбол на заедничка борба за слободна и автономна држава и треба да продолжиме по тој пат. Нема подобар начин да им се оддолжиме на нашите херои освен да продолжиме да ја унапредуваме државата- беше истакнато во свеченото обраќање на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии