Насловна Актуелно Вести Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, за празникот ИЛИНДЕН

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, за празникот ИЛИНДЕН

На сите граѓани на Општина Берово, на сите Македонци, Ви го честитам државниот и национален  празник Илинден, вечниот потсетник на темелите на нашата државност.

 

Одбележувајќи ги двата Илиндена од 1903 и од 1944, упатуваме благодарност до хероите од нашата историја, славните и храбрите илинденци, кои жртвувајќи го својот живот ни овозможија денес да го живееме нивниот сон.

Нивниот придонес, упорноста и херојството не обврзуваат да продолжиме со борбата за просперитетна, демократска и европска држава, која е сигурна и безбедна за нас и нашите поколенија.

На сите граѓани Ви посакувам,  ИЛИНДЕН да го поминете низ здравје, среќа и радост, во вашите семејства.

Нека ни е честит и вековит  ИЛИНДЕН!

За многу години!

Градоначалник на Општина Берово

 

Звонко Пекевски

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии