Насловна Актуелно Вести Осветена црквата,,Св. Кирил и Методиј” во туристичката населба ,, Суви лаки”

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Осветена црквата,,Св. Кирил и Методиј” во туристичката населба ,, Суви лаки”

Во туристичката населба ,,Суви лаки, денеска беше осветена, една деценија градената црква, која во чест на денешниот празник го доби името ,,Св. Кирил и Методиј”.

Со чинот на осветување, чиноначалствуваше Епископот Стобиски г. Јаков а на свечената  литургија  присуствуваше Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски и претставници од Советот на Општина Берово.

Црквата е изградена со благослов од Архиепископот Охридски Македонски г.г. Стефан а иницијатори за изградба, се нашите сограѓани Мирјана и Симеон Петрови, кои воедно се и најголеми донатори за изградба.

Почетоците за изграба на оваа црква датираат од далечната 2007 година, кога се јавила потребата за жителите но и за туристите од населбата ,, Суви лаки да добијат свој храм.

По осветувањето на храмот, од страна на иницијаторите за изградба на овој храм, беше организирана свечена трпеза.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии