Насловна Актуелно Вести Честитка по повод Светскиот ден на црвениот крст и црвената полумесечина

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Честитка по повод Светскиот ден на црвениот крст и црвената полумесечина

Општина Берово, на сите активисти на Организацијата на црвениот крст, на сите крводарители и хумани граѓани, им го честита 8-ми мај, Светскиот ден на црвениот крст и црвената полумесечина.

Во рамките на одбележување на денот, ОО на Црвен крст- Берово, во соработка со Општина Берово, ќе има неколку активности:

-Во просториите на ОСУ,,Ацо Русковскиво Берово, утре, четврток (10.05.2019 година), ќе се одржи едукативна работилница, под мотото ,,Промоција на хумани вредности со љубов’’ во која учество ќе земат учениците од I и II година.

-Ќе се додели хуманитарен пакет, на социјално- ранлива категорија граѓани

-во понеделник, 13.5.2019 година, во просториите на салата на Министерството за внатрешни работи, во периодот од 09:30 до 15:00 часот, ќе се оддржи крводарителска акција.

Оваа година Светскиот ден на Црвениот крст, се одбележува под мотото,, Што ви се допаѓа во црвениот крст и во црвената полумесечина”.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии