Насловна Актуелно Вести Се спроведува пролетна акција за засадување дрвја на јавни површини во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Се спроведува пролетна акција за засадување дрвја на јавни површини во Берово

 

Во рамките на активностите на општина Берово, за заштита на животната средина, во соработка со ЈПКР,,Услуга, засадени се дрвја на повеќе локации во градот, на јавни површини.

Пролетната акција, општината ја реализира со цел подобрување условите за живот на граѓаните, обновување на зеленилото и зачувување на животната средина.

 

Акцијата за разубавување на градот, во наредните денови ќе продолжи со акции за чистење на одредени локации во градот и населените места, со засадување на цвеќиња, со цел туристичката сезона да ја дочекаме подготвени и со поубава слика за градот.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии