Насловна Актуелно Вести Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, по повод 8-ми Mарт, меѓународниот ден на жената

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, по повод 8-ми Mарт, меѓународниот ден на жената

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, на припадничките на понежниот пол, им го честита 8-ми Март, меѓународниот ден на жената.

Посакувам и понатаму, жените да продолжат да се борат за поголеми политички, економски и социјални права и поголемо учество во општественото делување.

 

Денес, повеќе од кога било, важно е да се потсетиме дека правата кои ги ужива модерната жена не биле едноставно „дадени“, туку дека за нив се избориле, а таа борба не била воопшто лесна.

Почит, љубов и признание се главните зборови со кои се опишува овој ден.

Посакувам жените да бидат рамноправен столб во општеството, пред се заради нивните способности, стручност, компетентност, знаење и умеење.

Со почит,

Градоначалник на Општина Берово

Звонко Пекевски

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии