Насловна Актуелно Вести „Филип Втори“ и „Децата на Сонцето“ на сцената и во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

„Филип Втори“ и „Децата на Сонцето“ на сцената и во Берово

Општина Берово во соработка со Министерството за Култура  и Агенцијата за Млади и Спорт овозможија за прв пат граѓаните

на Општината да присуствуваат на монодрамите „Филип Втори“ и „Децата на Сонцето“, кои се авторско дело на  македонскиот великан на монодрамите Петар Темелковски.
Театарските претстави се реткост во нашата општина и публиката  беше воодушевена од идејата за реализација на еден ваков проект и од самите изведби на актерот, кој подоцна изјави дека за него ова претставува голема чест и задоволство да биде гостин со своите монодрами во Берово за кое што го врзуваат убави спомени од средношколските денови поминати токму овде во Берово.

Монодрамите беа изведени во холот на гимназијата „Ацо Русковски“ во Берово.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии