Насловна Актуелно Вести Изградба на улицата Димитар Влахов во Русиново

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Изградба на улицата Димитар Влахов во Русиново

Улицата „Димитар Влахов“ во с. Русиново во наредниве два месеца ќе биде целосно реконструирана. Со реконструкцијата, која  ќе започне наскоро, ќе бидат опфатени 216,5 метар колку што е и  должината на улицата , а предвидено е да се направат и ивичњаци и потпорни ѕидови и  од двете страни на патот.

Градежните работи  за комплетната реконструкција на улицата ќе го чини општинскиот буџет 2.365.000 дена.

Оваа улица како доста комплицирана за работа досега беше одложувана за изградба, но сегашната локална власт на барање на граѓаните што живеат во овој дел од селото пристапи кон нејзина реконструкција.


Улицата е влезена во годишната програма за реконструкција на улици и патишта , жалејќи се околу 60 фамилии  што живеат на оваа улица ,дека постојано  газат кал.

Тендерската постапка е завршена и со подобрување на временските услови ќе се стартува со градежните работи на  улицата, што опфаќаа асвалтирање,  поставување бетонски шахти , ивичњаци и она што е најпотребно за оваа улица  изградба на потпорни ѕидови.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии