Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

16
Август
2019

Една недела до големиот Етно Плоштад Фестивал во БЕРОВО.

Интензивно се работи на последните подготовки на еден од најдобрите и најпосетените културни настани во источниот регион.

Фестивалот ќе започне на 23 август (петок), со свечено отварање во 20:00 часот, на сцената во центарот во Берово, каде сите посетители ќе имаат можност да проследат една исклучително богата програма, со настап на голем број препознатливи музички имиња, со кои ќе бидат задоволени различните музички вкусови.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

 

Нова подлога на игралиштето во кругот на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

15
Август
2019

 

Спортот е рекреација но понекогаш завршува и со повреди. Нова гумирана подлога е поставена на игралиштето во кругот на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Нова подлога на игралиштето во кругот на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово

 

Демант од Општина Берово повод наводите изнесени од Здружението на граѓани „ПСК Малешевска Корија“

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

15
Август
2019

Почитувани граѓани,

Би сакале да ги демантираме наводите изнесени од почитуваната госпоѓа Дина Муцунска, претседател на Управниот Одбор на здружението ПСК Малешевска Корија“, преку профилот на Фејсбук на конкретното здружение.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Демант од Општина Берово повод наводите изнесени од Здружението на граѓани „ПСК Малешевска Корија“

   

Закажана 22-рата Седница на Совет на Општина Берово

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

15
Август
2019

 

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002),член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02, 18/07, 30/08, 20/10 и 20/19) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“ бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе:

Р Е Ш Е Н И Е

Ја свикувам 22-рата (дваесет и втората) седница на Советот на Општина Берово на ден 22.08. 2019 година (четврток), со почеток во 09:00 (девет) часот со следниот:

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Закажана 22-рата Седница на Совет на Општина Берово

 

Потпишани договорите за финансирање на невладини организации за 2019 година

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

15
Август
2019

 

Во рамките на своите активности за поддршка на граѓанскиот сектор, по објавениот јавен повик од страна на Општина Берово, потпишани се договорите за финансиска поддршка на 5 невладини организации за 2019 година, со вкупен износ од 300.000,00 денари.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Потпишани договорите за финансирање на невладини организации за 2019 година

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии