Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Берово го одбележува светскиот ден на книгата

Напишано од Administrator
ПДФПечатиЕ-маил
23
Апр
2019

Со пригоден рецитал, денеска во ОСУ ,,Ацо Русковскиво Берово, беше одбележан Светскиот ден на книгата.

Учениците пред присутните настапија со пригоден рецитал и јасна порака ,, Читајте, за да си го подобрите животот и затоа што книгата е извор на сите мудрости во животот”.

Светскиот ден на книгата и авторското право, се празнува од 1995-тата година.

Прогласен е од УНЕСКО за да им се оддаде признание на книгите и писателите, а 23 април е избран, затоа што на тој датум починале двајца великани на книжевноста – Шекспир и Сервантес.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии