Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Општина Берово, континуирано спроведува активности за подобрување на комуналните услуги за граѓаните

Напишано од Administrator
ПДФПечатиЕ-маил
18
Апр
2019

 

Во изминатиот период, Општина Берово, во соработка со ЈПКР ,,Услуга “, превзема повеќе активности за подобрување на комуналните услуги за граѓаните.

ЈПКР ,,Услуга во соработка со месната заедница с. Митрашинци, го санира преодниот пат на мостот на ,,Ленишка река’’ во с. Митрашинци.

Во рамките на пролетните активности, извршено е кастрење на дрвјата, посадени се цвеќиња и дрвја на неколку локации на јавни површини, се врши косење на коритото на река Брегалница во градот и се обновуваат кантите за отпад во централното градско подрачје.

Во пресрет на туристичката сезона, се подобрува сликата за градот, со цел да оставиме впечаток на атрактивно туристичко место и зголемување на бројот на туристи.

Во периодот што следи, согласно временските услови, се планира да се изведат акции за чистење на селските мегдани.

 

LAST_UPDATED2

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии