Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2020/novpark/20200511_175033.jpg

Берово доби нов детски парк

 

Урбаното уредување и новите содржини за децата, но и за возрасните, станаа секојдневна работа на општинските служби, кои иако е време на пандемија, сериозно се подготвуваат за крајот на ограничувањата на движење, со надеж за почеток на туристичката сезона.

Повеќе...
 
images/stories/2020/kej/20200507_140803.jpg

Наскоро ќе се врати сјајот на беровскиот кеј

Кејот на река Брегалница, во Берово, наскоро ќе блесне со сиот свој сјај, одново изграден, со заштитна ограда, целосно осветлен и ќе го врати сјајот на можеби најпосетеното место, каде што беровчани, од најмал до најстар,  бележат голем број спомени.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/20200506_085711.jpg

Ќе се гради колектор за отпадни води во с. Будинарци

Општина Берово постојано се грижи за подобрување на животот на граѓаните во градот и населените места. Со средства од Министерството за животна средина и просторно планирање, ќе се гради колектор за отпадни води во с. Будинарци.

По распишаниот Конкурс на Министерството за животна средина и просторно планирање, за распределување на средства, за финансирање и реализирање на програми, проекти и други активности, од областа на животната средина за 2020 година, од Програмата за инвестирање во животната средина, на општина Берово и се  одобрени средства за изградба на колектор за отпадни води во с. Будинарци.

Повеќе...
 
images/stories/2020/mpijade/20200423_092844.jpg

Започна реконструкцијата на ул.,,Моша Пијаде” во с. Русиново

Општина Берово продолжува со подобрување на патната мрежа, како во градот така и во населените места.

Во рамки на Програмата за реконструкција на локални патишта и улици, започна градежните активности за реконструкцијата на ул.,,Моша Пијаде” во с. Русиново.

Повеќе...
 
images/stories/2020/23avgust1/img-30b77dbf8187c2d260f07ef3f44780a2-v.jpg

Улицата ,,23 Август”, блесна со нов сјај во центарот на Берово

Водејќи грижа за локалните патишта и улици, неизоставен дел од Програмите на општината, секогаш е централното градско подрачје, каде што деновиве привршува реконструкцијата на дел од улицата ,,23 Август”, која што и понатаму ја задржува  коцката, како традиционален симбол на беровската инфраструктура.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии