Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/2ekoakcija/img-42dfcc086fd6d64d1466281f9c8b0705-v.jpg

Беровската администрација се прикчучи на граѓанската иницијатива ,,Не биди ѓубре”

Ниту дождот и лошите временски услови, не ја спречија беровската администрација, да биде дел од големата акција на Владата ,,Администрацијата чисти заедно со Не биди ѓубре” .

Повеќе...
 
images/stories/2019/56237472_265682611044129_3883000436763918336_n.jpg

Беровската администрација ќе се приклучи кон големата акција на Владата ,,Администрацијата чисти заедно со Не биди ѓубре"

Беровската администрација, се приклучува кон  големата акција на Владата ,,Администрацијата чисти заедно со Не биди ѓубре”.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Во понеделник ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 16.12.2019 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисницитe на град Берово од ул.Неретва и дел од ул.Партизанска и во времето од 10,00 до 14,30 часот без ел.енергија ќе останат корисниицте на с.Ратево од ул.Моша Пијаде.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 13.12.2019 година во времето од 09,45 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисницитe на с.Смојмирово.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 11.12.2019 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисницитe на град Берово од ул.Маршал Тито, ул.Моша Пијаде,ул.Карпош и ул.Козара, манастир св.Богородица, Туристичката населба Абланица,Беровско Езеро и Туристичкиот Комплекс Аурора.

Повеќе...
 
images/stories/2019/1sosna/16.1.jpg

Се реализираат активностите на Огранок ПСК ,,СОСНА" Берово , со финансика поддршка од Општина Берово

 

Се реализираат активностите на Здруженијата на граѓани, кои добија финансиска поддршка од Општина Берово, по распишаниот јавен повик, за финансирање на НВО во 2019 година.

ПСК ГОЛАК Делчево - Огранок ПСК СОСНА Берово, во рамките на своите активности изврши мапирање на планинарска патека, до самиот врв Огражденец, кој се наоѓа на 1746 метри надморска височина и кој е највисок врв на планината Огражден, на територијата на Општина Берово, како и GPS запис, со сите карактеристични точки и поставување на интернет.

Повеќе...
 
images/stories/2019/1smetdvoriste/img-b9c5325b5ef71bc4c7f21d2fbb6e5d97-v.jpg

Беровското комунално претпријатие го зголемува опфатот на собирање отпад

 

ЈПКР „Услуга“-Берово го зголемува опфатот за подигнување комунален отпад, на подрачјето на Општина Берово и за прв пат комунални услуги ќе се вршат во с. Двориште.

Повеќе...
 
images/stories/2019/cistota/img-ef4336e6bde0f87ef5e69847c6a3e448-v.jpg

Градоначалникот Пекевски изврши увид на одржувањето на јавната чистота во градот

Со единствена цел, за пубаво и почисто Берово, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денес на терен, вршеше контрола на одржувањето на нивото на јавна чистота во градот.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии