Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2020/1/fb_img_1579095946659.jpg

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА КАРНЕВАЛ ,,РАТЕВСКИ БАМБУРЦИ"

Длабоко во пазувите на Малешевските Планини, во срцето на Малешево, чука духот на традицијата, чука духот на предците...

Тука, во Ратево, живее митот за фолклорот, за битот на едно минато време. Тука се раскажува легендата и како солза во око се чува и негува обредното оро на ратевскиот Бамбурец.

Повеќе...
 
images/stories/2020/okr/20200114_102154.jpg

Обуки за ангажираните лица на проектот за Општинско корисна работа

Во рамките на проектот за Општинско корисна работа, денеска во просториите на општина Берово, се реализираа обуки, кои водат до стекнување со признаен сертификат, на 9 лица, од кои, 8 се обучуваат за нега на стари лица во домашни услови и едно лице, за неговател на лице со попреченост.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/111.jpg

,,Врба” на 23 јануари, премиерно во Берово

 

,,ВРБА”- шестиот филм на Манчевски, е величествена македонска филмска приказна, во која се појавува моќно, драматичен еп, за три македонски жени и нивната желба за семејна љубов.

Филмот, во беровскиот Бизнис инкубатор, ќе се емитува на 23 јануари.

Влезот е 100 денари, а почетокот е закажан за 19:00 часот.

Картите може да ги купите во Музеј на Град Берово, секој работен ден од 08:00 до 15:00 часот.

Повеќе...
 
images/stories/2020/prohor/img-a65e4344744ff359a43572b3532bdacf-v.jpg

Калта од улицата ,,Прохор Пчињски" во Берово, заменета со бехатон плочки

Во работна посета на Берово денес, присуствуваа Министерот без ресор Музафер Бајрам и пратеникот Самка Ибраимовски, кои направија увид на реализираната прва фаза, од изградбата на улицата ,,Прохор Пчињски" во Берово, каде претежно живее население од ромска националност.  Средствата за изградба на оваа улица, како што изјави минитсерот Бајрам, се од кабинетот преку Министерството за транспорт и врски и истите се во висина од околу 3 милиони денари.

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/2.jpg

Берово доби проектна документација за ул.,,Белградска” и Локален пат Берово- Црвен Брег- Абланица, преку грант од Светска Банка

 

Општина Берово е во првите 35 општини, кои добија готова проектна документација за реконструкција  на улици и патишта, со вкупна должина од околу 3 километри.

Прокетите опфаќаат, реконструкција и доизградба на ул. ,,Белградска” од спој со ул.,,Страшо Пинџур” , во должина од околу 480 метри и доизградба на локален пат Берово- Црвен Брег- Абланица, во должина од околу 2.500 метри.

Повеќе...
 
images/stories/2018/jpkr.jpg

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Врз основа на член 5 од Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4518/1 од 19.12.2019 година и член 5 став 2 од Правилникот за спроведување постапка за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4519/1 од 19.12.2019 година, Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/3.jpg

Нови мерки за социјална заштита во Буџетот на општина Берово за 2020 година, повеќе пари за граѓаните од општинскиот буџет

 

Стипендија за талентирани ученици, субвенционирање на учениците од прва година, кои своето образование ќе го продолжат во ОСУ ,,Ацо Русковски”, во Берово, субвенционирање на првачињата на територијата на општина Берово на почетокот од учебната година, како и грижа и поддршка на старите лица, се новите мерки, кои се предвидени во програмата за социјална заштита и во Буџетот на општина Берово за 2020 година.

Повеќе...
 
images/stories/2020/prvorodeno/20200108_135752.jpg

Градоначалникот Пекевски, во посета на првото родено дете во општина Берово

 

Градоначалникот на општина Берово, Звонко Пекевски, денес го посети првото родено дете за 2020 година, чии родители се жители на Општина Берово.

Првиот ден од новата година, радост и бериќет, му донесе на семејството Алимановски, кое што е првородено дете, за родителите Танкица и Рамче.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии