Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/tretalamela/73175791_671943143329551_4024027878361399296_n.jpg

Започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари во Берово

 

Во рамките на активностите на општината, во областа на Социјална заштита и грижата за старите лица, започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари лица, ОЈУСЗСЛ ,,Д-р Иван Влашки” .

Повеќе...
 
images/stories/2019/rusinovolaptop/dsc_0607.jpg

Општина Берово додели 15 преносни компјутери на ООУ ,,Никола Петров Русински”

За усовршување на наставниот процес, како и полесно доловување на наставната содржина, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денска отстапи 15  половни преносни компјутери лап топи марка Fujitsu, за потребите на ООУ,,Никола Петров Русински”.

Повеќе...
 

Покана за Форест фест 2019

Национално здружние на сопственици на привати шуми на Македонија, Ве поканува да учествувата на ,,Форест Фест 2019 година”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/forum2019/dsc_0536.jpg

Успешно реализирана првата форумска сесија во Општина Берово, младите најкреативни во давањето предлози

 

Во Бизнис инкубаторот во Берово, вчера, се одржа првата форумска сесија, која Општина Берово ја организира со цел граѓаните да се вклучат во креирањето на Буџетот на Општина Берово, со своите предлози и идеи.

Повеќе...
 
images/stories/2019/npr/dsc_0499.jpg

Градоначалниот Пекевски, во работна посета на ООУ,,Никола Петров Русински” во с. Русиново

Во рамките на активностите на Општина Берово, за подобрување на условите за учење на учениците и навремено планирање на Буџетот за 2020, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денеска беше во работна посета на ООУ,,Никола Петров Русински” во с. Русиново.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 15.11.2019 година во времето од 09,00 до 16,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците од централното градско подрачје на град Берово: ул.Мирче Ацев, дел од ул.Моша Пијаде, ОУ ,,Дедо Иљо Малешевски” , Пошта, Основен Суд и дел од ул.Маршал Тито.

Повеќе...
 
images/stories/2019/1kojovalivada/dsc_0511.jpg

Калта од ул.,,Којова Ливада”, во Берово, заминува во историјата

 

Калта од ул.,,Којова Ливада”, во Берово, конечно се заменува со асфалт.

Во рамките на активностите на Општина Берово од Прогрмата за изградба на улици и патишта, денеска започна да се асфалтира улицата, во должина од 380 метри и 3,5 метри широчина.

Повеќе...
 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЕМЕН ДЕН НА НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ

Се известуваат, граѓаните на Општина Берово, дека на ден 14.11.2019 година (четврток) од 10 до 14 часот , Народниот првобранител ќе има приемен ден во поранешната зграда на УЈП Берово.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии