Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

https://berovo.gov.mk/images/stories/2018/rsi18o/img_20180219_180455.jpg

Се одигра второто коло од РСИ 2020

Работничките спортски игри во Берово продолжија со одигрување на второто коло на 17.02.2020 година со одигрување на 4 натпревари во спортската сала “Македонски Бранители“.

Во второто коло на РСИ 2020 се постигнати следниве резултати:

17.30 час. ОПШТИНА БЕРОВО И СУД Берово - ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА Пехчево 3-2

18 .00 час. ЈП НАЦИОНАЛНИ ШУМИ Берово Пехчево- ФАГУС Пехчево 0-2

18.30 час ЖИТО МАЛЕШ Берово - ПРИВАТНИ ФИРМИ Берово 1-1

19.00 час ЈПКР УСЛУГА Берово - МАЛЕШЕВСКИ ЕСНАФИ Берово 3-6

Повеќе...
 
images/stories/2020/stolarija1/img-95186f488e0e2cbc61401bd2ec9bc14f-v.jpg

При крај се активностите за промена на столаријата на општинската зграда и Домот на културата во Берово

Општина Берово постојано се грижи за подобрување на условите за живот, применнувајќи ги современите технологии за енергетска ефикасност и базирајќи се на принципите на заштеда на енергија.

Привршуваат активностите за промена на столаријата на општинската зграда и Домот на културата во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2020/francija/20200214_125433.jpg

Француска асоцијација ќе донира медицинска и компјутерска опрема во Берово

На особена чест и задоволство, денеска, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, во својот кабинет, оствари работна средба со француска делегација, предводена од Претседателот на асоцијација АЛМА, Jacques Schleef,  од Алзас, која е потенцијален донатор на различен вид медицинска и компјутерска опрема и медицински помагала за потребите на Општина Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2019/lokalnoupravuvanje.jpg

Известување за инфо ден по распишан повик за финансиска поддршка на здруженија и фондации за 2020 година

 

Се повикуваат сите Здруженија на граѓани и фондации, кои се заинтересирани за аплицираат на распишаниот јавен повик за финансирање на програмски активности на здруженија и фондации за 2020 година, да присуствуваат на инфо денот, кој го организира Општина Берово и Комисијата за финансирање, Буџет и ЛЕР при Советот , за подетални информации за начинот на аплицирање и потребната документација, која треба да ја достават во склоп на апликацијата.

Повеќе...
 
images/stories/2020/rsi2020/86183509_2563008543977462_8373914148081238016_n.jpg

Градоначалникот Пекевски ги отвори Работничките спортски игри во мал фудбал во Берово

Вечерва во Берово се отворени Работнички спортски игри во мал фудбал 2020 година.

Игрите ги отвори Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, кој на сите учесници им посака многу среќа, забава и дружење, со порака  да победи најдобриот.

Повеќе...
 
https://berovo.gov.mk/images/stories/2018/rsi18o/img_20180219_180455.jpg

Одиграно првото коло од РСИ 2020

Во салата “Македонски Бранители“ во Берово, вчера беше одиграно првото коло од традиционалните Работнички спортски игри во мал фудбал.

Повеќе...
 
images/stories/2019/lokalnoupravuvanje.jpg

ОГЛАС за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации за 2020 година

 

Врз основа на член 49 став 1, 2 и 3 од Законот за здруженија и фондации ("Службен весник на Република Македонија" бр.52/2010 и 135/2011), член 36 од Законот за локална самоуправа и член 19 од Статутот на Општина Берово (Сл.гласник на Општина Берово бр.13/02,18/07,30/08 и 20/10), а во согласност со усвоената Програма за поддршка на локалниот економски развој на Општина Берово за 2020 година со бр. 09-4524/1 од 19.12.2019 година и член 21 став 1 од одлуката за извршување на Буџетот на Општина Берово за 2020 година бр. Бр.09-4642/1 од 26.12.2019 година, и Одлуката за критериумите и постапката за распределба на средстава за финансирање на активности на здруженија на граѓани и фондациии со бр. 09-424/1 од 29.01.2020 година од Советот на Општина Берово се распишува:

ОГЛАС

за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации од Буџетот на Општина Берово за 2020 година

Повеќе...
 
images/stories/2020/1/macevo.jpg

Општина Берово објави постапка за реконструкција на улица ,,3”во с. Мачево

Општина Берово постојано се грижи за подобрување на условите за живот, како во градот така и во населените места.

Покрај реконструкцијата на неколку приоритетни улици во Берово, во Програмата за изградба,реконструкција и одржување на локални патишта и улици во Општина Берово за 2020 година, предвидени се и улици во селските населби.

Така, неодамна е објавена постапка доделување на договор за јавна набавка, за избор на изведувач, за ,,Изградба на ул.,,3” во с. Мачево.

Повеќе...
 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии