Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари во Берово

 

Во рамките на активностите на општината, во областа на Социјална заштита и грижата за старите лица, започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари лица, ОЈУСЗСЛ ,,Д-р Иван Влашки .

Прочитај повеќе: Започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари во Берово

 

Општина Берово додели 15 преносни компјутери на ООУ ,,Никола Петров Русински”

За усовршување на наставниот процес, како и полесно доловување на наставната содржина, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денска отстапи 15  половни преносни компјутери лап топи марка Fujitsu, за потребите на ООУ,,Никола Петров Русински.

Прочитај повеќе: Општина Берово додели 15 преносни компјутери на ООУ ,,Никола Петров Русински”

 

Покана за Форест фест 2019

Национално здружние на сопственици на привати шуми на Македонија, Ве поканува да учествувата на ,,Форест Фест 2019 година”.

Прочитај повеќе: Покана за Форест фест 2019

   

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 15.11.2019 година во времето од 09,00 до 16,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците од централното градско подрачје на град Берово: ул.Мирче Ацев, дел од ул.Моша Пијаде, ОУ ,,Дедо Иљо Малешевски” , Пошта, Основен Суд и дел од ул.Маршал Тито.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Зајакнување на капацитетите на советниците преку обука

Преку обуки од проектот „Зајакнување на капацитетите на општинските совети“ преку Програмата на Обединетите нации за развој (УНДП) во соработка со Министерството за локална самоуправа и Министерството за финансии и ЗЕЛС, со поддршка на Швајцарската агенција за развој, ќе се јакне капацитетот на Советниците при Советот на Општина Берово.

Прочитај повеќе: Зајакнување на капацитетите на советниците преку обука

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии